PORTOFOLIU | PANOUL DE ONOARE | CUSTOM PAINTING

Cu stima si mandrie, afisam astazi la acest Panou de Onoare al Fabricii pe Tovarasii CLIENTI care ne-au acordat cinstea si increderea de a munci pentru ei in acest Cincinal, fabricand opere de mare valoare si rafinament artistic.

Pe flux au intrat inca din anul 1994 lucrari specifice profilului – perioada de ucenicie a insemnat pentru mine (ca de altfel si pentru multi dintre colaboratorii mei) castigarea unei experiente de necontestat in Atelierele Fanteziei. Munca bruta cu creionul pe hartie, lipsa computerelor si a oricaror aparate electronice care sa ne ajute in procesul creativ, ne-a intarit talentul si devotamentul pentru Cauza. Era perioada desenelor manuale, a literelor “Letraset”, a sabloanelor “Rotring” si a fotografiei alb-negru. Era epoca plansetelor si a proiectarii, a modelelor din polistiren si carton, a ilustratiilor in tus si a aerografului. Tiparul atunci cunostea un avint considerabil datorat primelor masini capitaliste “Roland” importate cu mandria conceptului “second-hand”.

Photoshop era 2.0, Windows 95 era un zvon iar Lacuirea selectiva era un banc despre Lacul Lebedelor… Tovarasii erau Domni, unii dintre ei Patroni… Atunci am asimilat un concept sanatos, aproape pierdut astazi: Munca fizica.
Munca fizica in domeniul artistic nu se compara cu munca fizica in agricultura, dar poate avea un aport important in relatia cu Clientul. Acesta o percepe clar atunci cand este dublata de “IDEE”. Reteta este relativ simpla: o idee buna, muncita.

1994 a fost anul in care am intrat in Advertising prin mici ilustratii si layouturi pentru Kohlhauser (Austria), D.Y.Davies (U.K.), Allied Artists (U.K.), Sticker & Sign, Done Design, Ghildush Design System, Tehnorob (Dealer Philips Lighting). In 1996 am avut prima colaborare cu Bates Centrade Saatchi & Saatchi ilustratii pentru Tetra Pack. Din 1997 am intrat oficial in echipa de Creatie din Saatchi, ca ilustrator. Unele ilustratii sunt prezente aici, martori colorati ai unei perioade de inceput. 1998 a insemnat anul trecerii spre o noua meserie – cea de “Art Director”. Clientii pentru care am lucrat atunci si am castigat experienta de acum, au fost: PROCTER & GAMBLE, HOFFMANN LA ROCHE, INTERBREW, TOYOTA, L.G., FOX KIDS, HEIDI CHOCOLATS SUISSE, TETRA PACK, ING, TOSHIBA/SUNLIGHT, BASF, MERIAL, ADESGO, STIMOROL/DIROL, PRIMARIA BUCURESTI, B.A.T., MOBILROM/DIALOG, NEOSET.
Ca “Senior Art Director” am muncit in cadrul DDB , plimband chiftele pe monitor, pentru un Client savuros. Clienti din DDB: McDONALD'S, VOLKSWAGEN, NEOSET, INTERAMERICAN, ALPHA BANK, MOBILROM/ALO, GERMANOS.
2000 a fost anul nasterii primei Fabrici. Cea de…idei. Clientii Fabricii de Idei: VICTORIA SIBIU, CIT, POLICOLOR, SANTAMED, ROMSAR
2001 a fost Anul Asocierilor in Art Pub. Clientii Art Pub: HYUNDAI, TVR, ROMSAR/SARANTIS, BUDWEISER, SOCIETATEA OENOLOGICA ROMANA, VOLVO TRUCKS, ROMTELECOM, GPS ROMANIA, TEHNOINSTRUMENT, SANTAMED, NATURAROMA, OCTOGON, 7 IZVOARE, XAVIER LAURENT, GEMINI CONSULT.
2004 a fost Anul Ideilor NOI. Clientii Fabricii de idei NOI: POLICOLOR, ORGACHIM (BG), ASTRAL, FOX KIDS, SARANTIS, ACADEMIA MAMICILOR, SANTAMED, TEHNOINSTRUMENT, GARRONE, OCTOGON, 7 IZVOARE, A-MED, ENTERPRISE IRELAND, BALATON AIRPORT, EL CAR, SHARP, GENA ELECTRIC, MONDO VIP TRAVEL, LBC CONSULTING.