Home Page, sweet Home Page…

Un loc unde ne intoarcem mereu, pentru ca aici ne simtim bine. Noi. Speram ca si voi. Printre noi…

Pe la inceputul Mileniului, eram 3. Ne-am dus la Camera de Comert si ne-am inregistrat o firma. Pentru ca toti eram de virste apropiate, cu oarece tare ale Regimului, i-am zis “Fabrica”. “Noo se poate!” zice tanti aia de la ghiseu. “Exista multe Fabrici in Romania. Ce fabricati? Fabrica de?…” Panica! “Fabrica de? … Ce?… Cum sa se cheme? Hai ma, spuneti repede, ca sta lumea la coada!” “Nu stiu, n-am nici o idee!…”
…Asa lua fiinta in 2000 “Fabrica de idei”, un mic grup de tineri designeri: Dinu Dumbravician, Adrian Gongea si Mugur Popescu.
Retrospectiv analizind, imi dau seama ca in domeniul artistic, din punctul de vedere al “creativilor” (cum se zice prin Agentiile de Publicitate) nu exista lipsa de idei. Exista doar incapacitatea temporara de a decide care-i cea mai buna. Asa ca am dat drumul la treaba, dupa inspiratie.
Timpul trecea… Asociatii aveau treaba, ideile nu ne dadeau pace, asa ca intr-o zi cu soare din iarna cu fulgi a anului 2004, mi-a venit o idee… noua: “Ia sa-mi deschid eu o Fabrica” mi-am zis…
M-am dus la Camera de Comert si am vorbit iar cu doamna de la ghiseu care m-a ascultat buimaca si mi-a inregistrat firma… ei, cum, ce firma?

De-acum, la vremuri noi, idei noi!

De fiecare data cind povestesc despre Firma, lumea ma intreaba amuzata: “Si ce fel de idei aveti?” Atunci realizez ca era mult mai bine daca aveam un birou de consultanta… Lumea are nevoie de idei si sfaturi. Asta e!
Noua ni s-a parut mai interesant sa dam in continuare idei celor ce-si doresc o imagine mai buna, celor ce vor sa vinda mai mult si mai bine sau chiar si celor ce-si doresc doar trei carti de vizita si-un pliant… Publicitatea e pentru toata lumea. Asta stim sa facem si asta facem de 15 ani!
Trebuie sa stim unii de altii. Mesajul tau catre lume trebuie transmis intr-un anume fel. Vrei o idee buna? Sa ne cunoastem! E primul pas in comunicare.

Fabrica de idei Noi produce la un inalt standard creativ si calitativ, o gama completa de obiecte destinate atat placerii vizuale cat si uzului personal. Nu vom precupeti nici un efort pentru a realiza Planul impus de micii nostri Clienti capitalisti. In Atelierele noastre asiguram servicii de prelucrare prin creiereala a ideilor noi, frezare la creion rece si aschiere asistata de mouse.
In Atelierul de Pictura Propagandista vei putea sa-ti vopsesti motocicleta sau masina, precum si casca de protectie obligatorie. Pentru servicii de Documentare filmate, Inregistrare Radio de inalta fidelitate si prelucrare de dosare audio-video, apelam cu succes la Colaboratorii nostri al caror Dosar e facut public la Capitolul dedicat. Fosti-actuali securisti cu experienta, meseria lor este “sa stie tot”. “Cantarea Patriei” si alte evenimente deosebite (nunti ale Secretarilor de Partid, Sefilor de PR sau ale Maistrilor inruditi cu Inginerul Sef) gasiti tot la capitolul “Colaboratori”. Afise subversive si brosuri bolsevice tiparim cu ajutorul unor tipografii mari, bune si foarte convenabile.